Penktadieniais po darbo Bukareštas dažnai dusta kamščiuose, todėl nieko nelaukdami išvažiuojam kiek anksčiau. Kataro avialinijų registracija vyksta sklandžiai, nepaisant nemažos eilės. Didžiosios kuprinės priduotos, įlaipinimo kortelės rankose, mes pasiruošę!

Pries skrydi

Pries skrydi

Keturios su puse valandų iki Kataro pralekia nepastebėtai ir mes jau Dohoje🙂 čia turim geras tris valandas pašliaužioti po oro uostą, nusipirkti ką nors “žiauriai reikalingo” ir pirmą nakties sėsti į lėktuvą 10 valandų kelionei iki Vietnamo.

Dohos oro uostas

Dohos oro uostas

Interneto kampelis su iMac’ais ;)

Paskutines minutes pries skrydi

Šios dienos skrydžio planas paprastas – pirmas segmentas Bukareštas – Doha, o tada keistasis skrydis pavadinimu “Doha – Hanojus su sustojimu Bankoke”. Pirmą kartą skrydį su “sustojimu” mes sutikom prieš 9 metus, skrendant tomis pačiomis Kataro avialinijomis į Maldyvus, kai pakilę iš Dohos į Male dar sugebėjom “užsukti” į Šri Lanką. Šį kartą vėl neišvengiam “sustojimo”.

Kuo skiriasi skrydis su “persėdimu” nuo skrydžio su “sustojimu”? Pastarąjame neišleidžia iš lėktuvo. Dalis žmonių, skrendančių iš Kataro į Bankoką išlipa, nauji skrendantys iš Bankoko į Hanojų įlipa, pasikeičia įgula, lėktuvą išvalo ir sutvarko, o visi skrendantys visą kelią iš Dohos į Hanojų sėdi valandą lėkuve ir negali niekur pasijudinti. Čia mes🙂

Intensyvus darbas Bankoko oro uoste

Laukiam, kol sutvarkys

10 valandu skrydis prailgsta. Aleksui pasiseka, kažkokių nežemiškų jėgų padedamas sugeba pramiegoti didžiąją jo dalį. Man taip nepasiseka. Bėda – kartu su mumis toje pačioje eilėje sėdintys du paaugliai “moksliukai”. Iš pradžiu jie mus džiugina, nes suteikia galimybę pažaisti žaidimą “atspėkim kokia kalba jie kalba ir šiaip iš kur jie” (pastatom uz švedus, pasirodo norvegai :, pagal popierius, kurių niekaip nepaleidžia iš rankų, skrenda į kažkokią mokslo olimpiadą). Bet greitai džiugesys baigiasi. Kai apie 3 valandą nakties lėktuve išjungia šviesas ir leidžia žmonėms pamiegoti, miegoti nueina visi, išskyrus juodu (jie visa naktį garsiai diskutuoja apie kažkokią prezentaciją, šviesos virš galvos spigina visu pajėgumu, diskusijos garso lygis – aukščiausias įmanomas). Aleksas miega nieko nematydamas ir negirdėdamas, o aš negaliu užmigti🙂 mane erzina, kad žmonės taip negerbia sėdinčių šalia😀 sėdžiu užsimerkus ir kankinuos. Paryčiais mano “kompanjonai” nulūžta, pasnaudžiu tada ir aš…
Vietnamas pasitinka apsiniaukusiu dangum ir lietumi… Išsigąstu kad dabar taip ir bus, juolab kad weather.com pranašavo lietų visų atostogų metu. Aleksas mane vis ramina, sako “juk ne degintis čia atvažiavom”, o man prieš akis scena iš Foresto Gampo, kur jis pasakojo apie lietų Vietname. Jei pamenat, suprasit mano baimes😀

Dar Bukarešte gavom laišką iš kažkurios Vietnamo ministerijos, kad mes turim patvirtinimą gauti vizą atvykus į šalį, svarbu turėti 45 dolerius ir kelias pasines nuotraukas. Vizos gavimo procedūra labai paprasta ir puikiai sustyguota. Prie vieno langelio paduodam laišką, pasus ir nuotraukas, apeinam aplink, palaukiam gal 5 min, paduodam pinigus ir atsiimam pasus jau su vizom. Tada pasienio kontrolė, prie kurios užtrunkam ne ilgiau nei pora minučių ir mes jau šalyje.

Eileje prie vizos

Vietnamo viza

Pasiėmus kuprines, randam mūsų jau laukiantį gidą su vairuotoju, kurie mus nuveža iki mūsų viešbučio (viešbučio kambaryje dar randam mūsų laukiančią dovaną – butelį puikaus čilietiško raudonojo vyno), duoda laiko dušui ir persirengti ir nuveža mus vakarienės.
Restoranas žiaaaauriai gražus ir jaukus. Šiandien “Welcome to Vietnam” 7 patiekalų vakarienė.

Restoranas

Susipazinimas su meniu

O kas cia?

Šiandien supratom, kad viena iš didžiausių atrakcijų būtų leisti vakarų turistams patiems nuspresti kaip valgyti vieną ar kitą patiekalą. Mūsų šio vakaro pavyzdys. Gaunam štai tokį patiekalą.

Zuvis bananu lapuose

Mergaitė padeda jį stalo vidury ir kažkur pasiplauna. Meniu kortelėje jis vadinasi grilinta žuvis bananų lapuose su ryžių pyragu ir dar kažkuo. Aleksas tik op ir įsimeta visą tą ryšulėlį į lėkštę. Staiga iš kažkur mergina vėl atsiranda ir pradeda juoktis. Rankose laiko dar kažkokius ingridientus. Suprantam kad padarėm kažką ne taip. Juokiames ir mes😀 Mergina ryšulėlį vėl grąžina į lėkštę ir pradeda vynioti žuvį iš lapų. Tada pasiima polietiletini lapelį

Vyksta gaminimas

ir pradeda į jį krauti žuvį, visokias žolytes ir daržoves. Tai atrodo maždaug taip:

Kraunam darzoves

Tada viską susuka

Sukam

Ir galutinis patiekalas atrodo taip:

Suktinukas

Polietilenas vadinamas ryžių popierium😉 ir yra valgomas, o patiekalas – vienas pagrindinių vietnamiečių patiekalų, angliškai vadinamas spring rolls’u arba vietine kalba “nem”. Jie juos valgo arba tokius, arba kepa karstam aliejuj. Tokių dar nebandėm, bet šiandien dar tik pirma diena😀

Viesbucio foje

Labanakt!

Written by Ieva